Michael bevestigt status met vierde plek op WK

Vierde in de internationale ranking en vierde op het wereldkampioenschap in het Deense Bogense: de regenboogstrijd bevestigde de status en de regelmaat van Michael Vanthourenhout.

Op dag 2 van de wereldkampioenschappen veldrijden kwam nog één renner in actie voor onze ploeg. Michael Vanthourenhout zag zijn voorbereiding verstoord door een allergische reactie en een forfait voor de wereldbekermanche in Hoogerheide, maar kwam in Bogense toch nog met goeie papieren aan de start.

En dat hij goeie benen had, bleek: Mathieu van der Poel, Toon Aerts en Wout van Aert bleken na enkele ronden wedstrijd dan wel een maatje te groot op de omloop langsheen de Deense kustlijn, maar in de strijd voor plek vier haalde Michael het wel van taaiste concurrent Laurens Sweeck en de rest van de tegenstand.

“Dit is een bevestiging van het hele seizoen”, besefte Michael meteen na zijn wedstrijd. “Toen Toon Aerts wegreed, kwamen ik en Laurens wel een beetje in de tang te zitten in de achtervolgende groep. Het was België tegen Nederland, en daardoor werd het een moeilijke cross.”

“Maar als je de achterstand ziet op het einde van de wedstrijd, dan eindigt iedereen gewoon op zijn plaats. De drie beste renners van de cross staan op het podium, dus neem ik vrede met mijn uitslag. Ik moet tevreden zijn met mijn vierde plek, en ben dat ook.”

(foto’s Photopress.be)