Michael en Eli pakken net naast dikste prijzen na sterk EK

We keerden met een uitstekend gevoel terug na het Europees kampioenschap in Rosmalen: goud en zilver bij de juniores, gevolgd door een sterke prestatie van Michael Vanthourenhout en een medaille voor Eli Iserbyt.

Pim Ronhaar en Witse Meeussen van onze opleidingsclub Callant - Doltcini, allebei al zeker van een plekje in onze ploeg vanaf 1 januari 2019, deden onze dag uitstekend beginnen door de junioreswedstrijd in Rosmalen te domineren. In de beloftewedstrijd die volgde, kon Eli Iserbyt helaas zijn Europese titel niet verlengen: hij beet de tanden stuk op Tom Pidcock, maar pakte toch zilver.

Een tweede plaats was niet meteen het beoogde doel voor Eli. "Zilver is niet echt slecht, maar hiervoor was ik niet naar hier gekomen. Jammer dat ik mijn titel niet kan verlengen. Pidcock reed van bij het begin al heel rap. In de tweede ronde maakte ik net de aansluiting, maar dan reed ik tegen een paal. Mijn eigen schuld eigenlijk. Vanaf toen voelde ik dat het iets minder goed ging, dat er minder punch op zat. Ik denk dat de verdiende man vandaag gewonnen heeft."

Michael Vanthourenhout deed het achter de rug van Mathieu van der Poel en Wout van Aert uitstekend bij de mannen. Hij reed een tijd in derde stelling, maar ook Michael pakte uiteindelijk net naast het verhoopte resultaat: vierde na de bronzen Laurens Sweeck. "Toch een beetje ontgoochelend. Ik was vorig jaar al vierde (en eveneens op het EK van Huijbergen, red.), en nu opnieuw. Altijd net niet, dat is een beetje frustrerend. Maar de laatste weken zijn de sterkste van mijn carrière: dat is veelbelovend voor de crossen die eraan komen."

Laura Verdonschot tot slot werd in haar eerste EK als elite tiende in de vrouwenwedstrijd.