Michael in het donker naar plaats 2 op CX Masters

De Cyclocross Masters in Waregem, het is telkens een leuke manier om stilaan afscheid te nemen van het veldritseizoen. In de hoofdwedstrijd van dertig minuten werd Michael Vanthourenhout tweede achter de onvermijdelijke Mathieu van der Poel. Straf, als je weet dat Michael op de niet ongevaarlijke omloop tegen de grond was gegaan. Broer Dieter Vanthourenhout was tiende, Klaas Vantornout in zijn laatste cross in eigen provincie vijftiende. Bij de vrouwen werden Laura Verdonschot en Alicia Franck vierde en achtste.

De Cyclocross Masters, dat is vooral ook enkele leuke nevenwedstrijdjes. In het hoogspringen - met de fiets uiteraard - kwamen de broertjes Vanthourenhout opnieuw het verst voor ons team. Dieter slaagde erin de 55 cm te temmen, wat Michael net niet lukte. De jongste van de broers haalde nog net het podium in 'Hold your Horses', de laatste nieuwigheid in Waregem. In dat wedstrijdje waarin het erop aan kwam goed te surplacen en nadien explosief te starten, werd Alicia achter wereldkampioene Sanne Cant tweede bij de vrouwen.

Nog twee crossen en het seizoen zit er echt op: de Kleicross in Lebbeke zaterdag en de Sluitingsprijs in Oostmalle zondag.