Michael, Kevin én Denise bij de les in Tabor

Het Tsjechische stadje Tabor blijft een plek die ons veel plezier bezorgt: tijdens de vaste stop in de Wereldbeker kwamen zowel Michael Vanthourenhout (2e), Kevin Pauwels (6e) als Denise Betsema (5e) uitstekend voor de dag.

Na de Koppenbergcross kon Michael Vanthourenhout in Tabor voor een tweede keer de dichtste ereplaats in een belangrijke afspraak veroveren. Aan Mathieu van der Poel viel opnieuw weinig te doen, maar in de strijd daarachter liet Michael eerst op z’n eentje een ruime achtervolgende groep achter zich, om nadien het duel voor plek 2 te winnen van de teruggekeerde Lars van der Haar. In de wereldbekerstand rukt Michael op naar plaats 4.

Michael was samen met Van der Poel de enige die lange tijd het eerste pelotonnetje achter zich had kunnen houden. “Ik voelde dat Mathieu iets te snel reed, en heb toen beslist om mijn eigen tempo te zoeken. Anders blaas je jezelf op en kom je misschien in verloren positie terecht. Dat was de goede beslissing, denk ik. Ik reed mijn eigen tempo en de achtervolgers kwamen niet echt dichterbij. Dan heb ik één ronde echt alles op alles gezet. Het gaatje was zo iets groter geworden en enkel Lars heeft nog de oversteek kunnen maken. Het was wel nog spannend voor de tweede plek. Maar met die balken, die ik heel graag doe, kon ik die vasthouden.”

Ook onze andere renners deden het prima. Kevin Pauwels kwam van plek 35 zowaar terug naar plaats zes. Dieter Vanthourenhout ging van 45 naar 24. Voor Kevin was het een blije terugkeer met de tv-beelden: “Dit was m’n beste cross van het jaar. Plezant om nog eens zo te kunnen rijden. Jammer dat ik uit mijn pedaal schoot bij de start en mijn ketting er even af ging. Toen het peloton uit elkaar viel, kon ik beginnen op te schuiven. Toen ik plots Wout van Aert in zicht kreeg, kreeg ik moraal. Die zie ik niet vaak meer tijdens een wedstrijd. Ik kon nog eens een hele cross diep gaan. En ik had deze keer geen last van mijn rug.”

Bij de vrouwen tot slot reed Denise Betsema in haar tweede wedstrijddag voor ons team een dijk van een cross. Nadat ze ondanks veel geharrewar een mindere startpositie had rechtgezet, kwam Denise nog volop in strijd voor winst. Uiteindelijk finishte ze als vijfde, op een haar van het podium. Laura Verdonschot was één van de slachtoffers van een massale valpartij in de start en vocht zich tussen de grote namen terug naar plek 22.