Michael knalt naar tweede plek op Koppenberg

Een tweede plek bovenop de iconische Koppenberg: we beleefden een erg prettige Allerheiligen. Met dank aan Michael Vanthourenhout, die tot aan de voet van de slotklim de hand uit stak richting zege.

We lieten onze kleuren schijnen, daar in Oudenaarde. Zowel Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt als Kevin Pauwels staken de neus aan het venster op een loodzware klimomloop zoals ze het graag hebben. Michael reed vroeg in de wedstrijd weg met Wout van Aert en Toon Aerts. Op de kasseien van de Koppenberg beet onze wittekop net de tanden niet stuk, maar toch slaagde hij er tot de slotronde in latere winnaar Aerts te bekampen. Nadat hij in die laatste ronde nog ging versnellen, moest Michael pas op de laatste passage op de oersteile kasseien het hoofd buigen.

Op de streep stortte hij zich uitgeput in de armen van vriendin Kelly, enkele minuten later genoot Michael van zijn erg fraaie prestatie: "Dit doet deugd, na zoveel tegenslag. Weer op het podium, waar ik de afgelopen crossen zonder pech ook had moeten staan. Het was een wedstrijd zoals ik ze graag heb: lastig, waardoor de sterkste renners naar voor komen. En met een vroege schifting, waarna we af en toe een beetje gas terug namen. Alleen was het steilste stuk van de Koppenberg er iets te veel aan. Ik moest nadien vaak een gaatje toerijden, terwijl de anderen recupereerden. Al denk ik dat Toon sowieso iets beter was."

Dankzij Eli (zevende) en Kevin (achtste) hadden we drie renners in de top tien. Dieter Vanthourenhout werd zeventiende, Thomas Joseph 25ste. Arno Debeir gaf op bij de beloften, en bij de vrouwen hadden we geen vertegenwoordigsters: Alicia Franck was wel voorzien, maar is nog niet fit na haar val in Ruddervoorde en kon dus niet starten.