Michael ook op 2 in Overijse, Denise primus in Eschenbach

Geen zure druiven voor Michael Vanthourenhout in Overijse. In een ouderwetse moddercross moest hij dan wel Toon Aerts voor zich dulden, toch was hij best tevreden met plaats twee. Denise ging op datzelfde moment winnen in Eschenbach.

De hemelsluizen stonden in Overijse nog wagenwijd open toen onze jeugdrenners van Callant - Doltcini aan hun wedstrijden bezig waren, en dus was het ook voor de elite eindelijk nog eens modderploeteren. Niemand van onze renners schoot goed uit de startblokken, maar Michael Vanthourenhout werkte zich snel naar het front van de cross. Maar na een snelle ronde gooiden te veel foutjes en een sterke Toon Aerts onze wittekop terug naar de strijd voor plek 2. Die haalde hij wel met een sterk slot, goed voor zijn vierde 2e plaats van dit seizoen.

Michael was na afloop eerlijk in zijn reactie: "Ik denk dat Toon op dit parcours iets sterker was. Dit is een parcours dat hem redelijk goed ligt. Zelf ben ik redelijk tevreden met mijn tweede plaats, gezien het verloop van mijn wedstrijd. Ik heb iets te veel fouten gemaakt. Het gat was daarna iets te groot om nog terug te komen. Ik denk dat we alle twee ongeveer dezelfde rondetijden reden: dan is het moeilijk om nog terug te komen. Ik kijk uit naar de kerstperiode en de kampioenschappen: het is de eerste keer dat ik zoveel heb getraind op stage. En die techniek in de modder komt wel terug na enkele van dit soort wedstrijden."

Voor Kevin Pauwels begon de wedstrijd desastreus met een lang oponthoud in ronde 1. De comeback die hij nadien maakte, was sterk. Kevin werd nog vijfde en sprak na afloop over één van zijn betere wedstrijden van het seizoen. Eli Iserbyt had duidelijk een mindere dag en een minder gevoel op de fiets, en moest met plaats 16 naar huis. Arno Debeir was in strijd voor plek 5 in de beloftewedstrijd, maar na een mindere slotronde finishte hij als negende.

Geen van onze vrouwen stond aan de start in Overijse, maar Denise Betsema verdedigde in het Zwitserse Eschenbach - ook een plaatsnaam met bijzonder veel geschiedenis in het veldrijden - haar leidersplaats in de EKZ CrossTour. Dat deed ze met verve: Denise won solo. En omdat het om een wedstrijd van eerste categorie op de UCI-kalender ging, doet ze opnieuw een goeie zaak met het oog op haar startpositie.