Michael pronkt met zijn eerste BK-medaille in Kruibeke

De allereerste BK-medaille in de carrière van Michael Vanthourenhout is een feit. Na het modderbad van Kruibeke stond hij te blinken met brons. Eli Iserbyt plaatste zich tussen de profs als vierde.

Michael Vanthourenhout speelde in Kruibeke dezelfde rol als Laura Verdonschot een dag eerder: met ruime voorsprong een plekje op het podium veilig stellen, al bleken twee renners duidelijk een stuk beter. Verschil met Laura was dat Michael in de openingsfase wel even zijn voet kon zetten naast die van de nieuwe kampioen Toon Aerts en Wout van Aert. Maar na een kwartiertje moest Michael op zijn eentje zien te overleven. Zijn bronzen medaille kwam echter geen moment meer in gevaar.

"Dit was vandaag het hoogste haalbare", besefte ook Michael. "De verschillen zeggen genoeg. Ik brak mee de koers open, maar nadien kwamen de sterksten naar voor. Het werd snel een minuut, en ik focuste me vanaf dan op de derde plaats. Ik koos m'n eigen tempo en bleef de goeie sporen zoeken. Dit parcours was het zwaarste van het seizoen. Niets van recuperatie. Misschien zat er met minder regen nog meer in. Morgen vertrek ik naar Spanje. Nog een weekje verder werken, en dan naar Pontchateau."

Ook Eli Iserbyt voldeed aan de verwachtingen: als belofte vierde worden bij de profs, veel hebben het hem nog niet voorgedaan. De concurrentie leek even van Kevin Pauwels te komen, maar na een stevige remonte halverwege verloor Kevin in de finale wat tempo, om uiteindelijk achtste te worden. Dieter Vanthourenhout gaf op na een prima start.

Verrassen deden onze eerstejaarsbeloften tussen de vaak oudere concurrenten: Anton Ferdinande ploegde naar een vijfde plaats, Maxim Dewulf reed dankzij een indrukwekkende voorlaatste ronde naar stek 6. Arno Debeir kon niet tonen wat hij in huis had: hij knokte zich na een val in de start van achteraan het hele pak nog richting plek 15.

(foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: