Michael Vanthourenhout pakt ons 25e tv-podium in Maldegem

25 podiumplaatsen in tv-crossen: dat was de doelstelling van teammanager Jurgen Mettepenningen aan de start van dit seizoen. En die 25ste kwam er vandaag, met dank aan Michael Vanthourenhout in de Brico Cross in Maldegem.

Wie dacht dat op de razendsnelle omloop in Maldegem niemand erin zou slagen om al vroeg in de wedstrijd een beslissende kloof te slaan, kwam bedrogen uit: Mathieu van der Poel reed al vroeg van de rest weg. In een achtervolgende groep van vier renners hadden we twee pionnen aan boord: Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Michael reed samen met Tim Merlier uit dat kwartet weg, richting plek twee. Kevin finishte uiteindelijk als zesde.

En met zijn podiumplaats toonde Michael zich tevreden: "Dit is een opsteker na het mentale tikje dat ik kreeg op het WK. Ik had daar kunnen meedoen voor het podium zonder al die pech, en daarom zat ik even in de put. Daarom doet dit deugd. Toen Mathieu aanviel, zat ik te ver om te kunnen reageren. Maar als je ziet hoever hij nog van ons wegrijdt terwijl ook ik voluit croste, dan weet je dat ik hem vandaag toch niet had kunnen blijven volgen. Ik ben gemotiveerd voor alles wat deze winter nog komt. Lille, waar ik zaterdag mijn derde plek in het klassement van de DVV Trofee verdedig, maar ook alle andere crossen dit seizoen. Ik zal ook de twee Superprestigecrossen nog rijden."

Eli Iserbyt streed in Maldegem een uur lang tegen enkele profrenners voor de tiende plek, maar viel met zijn elfde plaats uiteindelijk net buiten de top tien. Kobe Goossens werd 21ste, Angelo De Clercq 23ste en Thomas Joseph 26ste. Dieter Vanthourenhout startte niet door de naweeën van ziekte. Onze vrouwen waren nog niet helemaal hersteld van de gevolgen van hun valpartijen op het WK. Laura Verdonschot gaf forfait, Alicia Franck vocht tegen twee landgenotes voor de vijfde plek, een strijd die ze uiteindelijk als zevende afsloot.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: