Michael wint zilver op WK!

Het zegegebaar op de finish sprak boekdelen. De zilveren medaille op het WK in Valkenburg voelde als een overwinning voor Michael Vanthourenhout.

Brons: daar hadden we met zijn allen op gehoopt in de aanloop naar dit wereldkampioenschap. Op een loodzwaar parcours op de Cauberg bleek titelverdediger Wout van Aert onaantastbaar, maar het pantser van topfavoriet Mathieu van der Poel vertoonde wel barstjes. Onze Michael Vanthourenhout maakte daar gretig gebruik van en reed in de tweede wedstrijdhelft weg van de Nederlander. Op de streep volgden gebalde vuisten en een schreeuw van vreugde.

Voor Michael voelde dat zilver aan als een overwinning. "Ik kwam naar hier voor brons, maar het werd zilver. Dat voelt aan als een zege. Het was ongelooflijk. Een droom van een uur lang. In de eerste ronde zat ik bij de twee favorieten, op dit soort parcours is dat niet gewoon voor me. Het was één uur alles geven. Ik gaf alles wat ik in me had. Ik denk dat ik vandaag de tweede beste renner in de wedstrijd was."

"Ik had geen goed seizoen, maar deze zilveren medaille geeft me veel motivatie om deze zomer hard te werken voor volgend seizoen. Afgelopen zomer had ik veel knieproblemen. Daardoor miste ik de juiste voorbereiding om een heel seizoen op hetzelfde niveau te rijden. De voorbije twee weken heb ik heel hard gewerkt voor vandaag, en dat was de beste beslissing die ik kon nemen."