Nóg 2 podia erbij: tweemaal op twee in Lille!

In de slotmanche van de DVV Trofee in Lille schroefden we ons aantal podiumplaatsen in tv-crossen nog wat verder op. Dankzij Michael en Denise, elk tweede, staat het totaal nu op 34. Bovendien haalde Michael ook top drie in het eindklassement.

Tweemaal haalde de wereldkampioen van Bogense het in Lille. Sanne Cant had bij de vrouwen twee seconden voorsprong op onze Denise Betsema, die ondanks een minder paar benen en lang achtervolgen plots nog volop in de strijd voor de zege kwam. Bij de mannen zat de overwinning er nooit in voor ons: Mathieu van der Poel was een maat te groot, Michael Vanthourenhout speelde het slim en sterk in een ruime achtervolgende groep en deed de tweede plek van Denise over.

Tweede achter Van der Poel en behoud van zijn derde plek in de DVV Trofee: meer mocht Michael op voorhand niet verhopen. “Zeker niet omdat ik me niet echt goed voelde in de opwarming. Pas halfweg de wedstrijd kwam ik er een beetje door. Maar ik wist dat het onhaalbaar zou zijn om alleen tussen Mathieu en de groep te hangen, dus besloot ik te wachten en alles op de laatste twee ronden te zetten. Gelukkig kreeg ik Toon Aerts mee en reden we kop over kop weg. Ik hoor conditioneel nog steeds bij de betere renners, dus kijk ik ook al uit naar de cross in Hoogstraten van morgen.”

Dat Denise nog op het podium mocht stappen, had ze in de eerste helft van de wedstrijd niet meer verwacht. “Ik weet niet wat er de tweede ronde met me scheelde: ik was uit mijn concentratie geraakt en zat bijna meer naast de fiets dan erop. De benen voelden ooit ook wel eens beter. Maar aan het eind vond ik mijn ritme terug en kon ik nog aansluiting maken vooraan. Eigenlijk ben ik dus wel heel blij met de tweede plaats, vandaag. Onwijs mooi dat ik er nog een extra podium kan bijdoen voor de ploeg.”

Kevin Pauwels verloor veel tijd bij een schoenwissel en finishte als veertiende, Dieter Vanthourenhout en Eli Iserbyt sloten de top-20 af. Ondanks een mindere dag (na een val in de verkenning) en een achtste plek kon Laura Verdonschot plaats vier in het eindklassement veilig stellen. Voor onze beloften geen podiumplek: onze Nederlandse kampioen Ryan Kamp verloor zijn kansen op top drie door een val op de balken en werd zevende. Arno Debeir was veertiende, Maxim Dewulf 17de en Anton Ferdinande 18de.