Na goeie Triptyque Ardennais op naar Franse profkoers

Na acht koersdagen op iets lager niveau is het tijd om aan de wedstrijden op profniveau te beginnen. Voor de start van de Franse Boucles de la Mayenne, eerst nog even terugblikken naar de Triptyque Ardennais.

Een derde plaats in rit 2 voor Kevin Pauwels, een zevende stek voor Dieter Vanthourenhout op de slotdag, Michael Vanthourenhout en Thomas Joseph die zich lieten zien in de aanval, Eli Iserbyt die na wat ziekte per dag beter ging rijden en onze beste renner was in de eindstand (18de), en jongeren Tijl Pauwels en Arno Debeir die mee op de kop van het peloton gingen rijden en zonder problemen de finish haalden: we kwamen collectief prima voor de dag in die Triptyque Ardennais van goed een week terug.

Onze renners namen tijdens de klimdriedaagse op de Belgisch-Duitse grens ook hun verantwoordelijkheid als één van de betere ploegen in de wedstrijd, vertelt ploegleider Gianni Meersman: "De eerste dag hebben we het gat dichtgereden op een vlucht van veertien waarin we niemand mee hadden. In de tweede rit zijn we weer beginnen rijden achter een vlucht van zes. We hebben dat knap dichtgereden, en zo gaven we vertrouwen aan onze kopmannen. Kevin heeft dat werk beloond met de derde plaats. Na zijn slechte eerste dag was dat plezant voor hemzelf, en ook voor de renners die voor hem hadden gewerkt." Onderin al onze uitslagen van de Triptyque.

Op naar de vierdaagse Boucles de la Mayenne nu, waar de ritten wat langer zijn, en vooral het peloton beter gestoffeerd. Met Ag2R en Groupama - FDJ komen er twee WorldTour-teams aan de start. "Na twee rondjes hebben we de eerste kilometers in de benen. Hier koersen we op een deftig niveau, maar wordt er waarschijnlijk ook gecontroleerd gekoerst na de proloog van donderdagavond."

Selectie Boucles de la Mayenne: Angelo De Clercq, Eli Iserbyt, Thomas Joseph, Kevin Pauwels, Dieter Vanthourenhout, Michael Vanthourenhout

Uitslagen Triptyque Ardennais:

Rit 1: 20. Dieter Vanthourenhout op 1'03"; 29. Eli Iserbyt; 67. Michael Vanthourenhout; 78. Thomas Joseph 3'41"; 92. Arno Debeir 7'43"; 98. Tijl Pauwels; 130. Kevin Pauwels
Rit 2: 3. Kevin Pauwels op 10"; 11. Michael Vanthourenhout 17"; 12. Eli Iserbyt; 25. Thomas Joseph 25"; 29. Arno Debeir; 61. Dieter Vanthourenhout 49"; 84. Tijl Pauwels 1'27"
Rit 3: 7. Dieter Vanthourenhout op 2"; 11. Thomas Joseph; 17. Eli Iserbyt; 37. Kevin Pauwels; 44. Arno Debeir 37";  65. Tijl Pauwels 1'54". Opgave (meervoudig materiaalpech): Michael Vanthourenhout
Eindstand: 18. Eli Iserbyt op 1'13"; 35. Dieter Vanthourenhout 1'45"; 48. Thomas Joseph 3'59"; 63. Kevin Pauwels 7'42"; 66. Arno Debeir 8'36"; 73. Tijl Pauwels 10'55"

Er vielen ook nog enkele leuke uitslagen te noteren in het regionale werk: Laura Verdonschot werd negende in De Pinte, Tijl Pauwels (derde) mocht het podium op in Overijse.

(Foto's Christopher Jobb)