Nieuwkomer Ryan (2e) zorgt voor podium in Gullegem

Tijdens zijn tweede cross in onze dienst kon onze Nederlandse eerstejaarsbelofte Ryan Kamp ons al meteen een podiumplek bezorgen. Hij werd tweede in Gullegem, waar ook Dieter Vanthourenhout (vierde) prima presteerde.

De gloednieuwe cross in het West-Vlaamse Gullegem maakte geen deel uit van een regelmatigheidscriterium en was niet live te zien op tv, maar de publiekstoeloop was erg groot. Op een fraai, snel parcours kregen de beloften zelfs een eigen wedstrijd, en daar maakte Ryan Kamp dus uitstekend gebruik van om nog wat extra UCI-punten te sprokkelen. Met zijn tweede plaats trekt hij zijn uitstekende resultaten die hij eind 2018 boekte voor onze opleidingsploeg Callant - Doltcini gewoon door.

"Dit was mijn eerste podium van het seizoen op UCI-niveau. Mooi dat ik mijn goeie vorm kan aanhouden. Niet iedereen was er vandaag bij, maar dit bezorgt me toch 'moraal'. Ik reed een hele wedstrijd alleen, in de achtervolging op Niels Vandeputte en met een groep renners achter me. Dit was m'n laatste cross voor het Nederlands kampioenschap in Huijbergen. Ik was de afgelopen wedstrijden vaak beste Nederlandse belofte, dus podium halen moet volgende week een realistisch doel zijn", blikt Ryan terug en vooruit.

In dezelfde beloftewedstrijd werd Arno Debeir zesde, Anton Ferdinande tiende en Maxim Dewulf veertiende. Bij de profs reed Dieter Vanthourenhout een hele tijd kort achter het kopduo Mathieu van der Poel/Gianni Vermeersch aan. Pas aan het eind moest Dieter in zijn achtste van negen eindejaarscrossen nog de sterk teruggekeerde David van der Poel voorbij laten gaan.

(foto Pomer & Photopress.be)