Offensieve cross brengt Michael op podium in Ronse

De Hotondcross in Ronse had opnieuw een fraai einde voor ons in petto. Op het uitdagende parcours uitgetekend door Mario De Clercq finishte Michael Vanthourenhout na een hele attractieve cross als derde.

Eli Iserbyt deed in Ronse wat hij gisteren na Meulebeke had beloofd: een kloofje laten vallen voor Michael Vanthourenhout. Dat gebeurde tijdens één van de vele prikken van Michael, die een hele wedstrijd lang amper uit de top drie weg te branden was. In de explosieve finale bleek Mathieu van der Poel toch een maatje te groot. In de sprint van twee voor de tweede plek moest Michael onderdoen voor Wout Van Aert, maar de podiumplek naast de Europese en de wereldkampioen was dik verdiend.

Was er een Prijs van de Strijdlust geweest, dan had Michael daar veel kans op gemaakt. "Eigenlijk had ik niet zoveel prikjes mogen geven. Maar dat is een beetje typisch aan mij: ik kan me wat moeilijk inhouden. Ik voelde dat de benen redelijk goed waren na gisteren, op een parcours dat me heel goed ligt, en ik was een beetje geprikkeld omdat ik gisteren door omstandigheden niet op het podium had kunnen staan op een parcours dat ik ook mooi vind."

"Het bleef lang bij elkaar, na iedere versnelling troepte het weer wat samen, dus was het maken dat ik altijd vooraan zat. Toen Mathieu in de finale ging, zat ik niet meteen op het wiel. Maar vijf meter werden snel tien meter, en dan heb ik een beetje gewacht op Wout. Beter met twee rijden in plaats van me volledig op te blazen. Ik sta nu twee weekends op rij op het podium. Hopelijk kan ik hier een goed seizoen aan vastbinden."

Broer Dieter Vanthourenhout werd dertiende in Ronse. Kevin Pauwels kon door ziekte deze week enkele dagen niet trainen en zakte in de tweede wedstrijdhelft weg van een toptienplaats naar rang 14. Eli werd na zijn fraaie eerste helft zestiende. In de beloftewedstrijd finishte Arno Debeir na een sprint voor plek zes als achtste. Bij de vrouwen hadden we geen vertegenwoordigsters.