Op 1 en 3 in Scheldecross voor vrouwen!

'These girls are on fire': Alicia Keys kon het zomaar bezongen hebben. In de Scheldecross in Antwerpen eindigden we dankzij Denise en Laura op 1 en 3 van een tv-cross. Michael deed er een vierde plaats bovenop.

Het zand van Sint-Anneke en het parkje daarnaast: samen met een kil weertje de ingrediënten van de Scheldecross van zaterdag, de vierde manche van de DVV Trofee. Denise Betsema kon zich helemaal uitleven in het zand: ze ging al vroeg solo naar de leiding en slaagde erin de opkomende Lucinda Brand af te houden. Laura Verdonschot maakte het feest compleet door de betere Belgische vrouwen te kloppen in de strijd voor plek drie.

Ook zondag in Zonhoven kunnen onze twee meisjes zich uitleven in het zand. Zit er opnieuw een dubbel zoals in Wachtebeke-Koksijde aan te komen voor Denise? "Het parcours vandaag was echt wel lastig. Het zand lag er redelijk vast bij, en dat maakte het heel intensief. Een beetje negatief voor het herstel voor morgen, maar kijk, zo meteen de rollers op en zo goed mogelijk proberen te herstellen!" En Laura? "Hopelijk ben ik goed hersteld, want dat naar boven lopen in de Kuil is iets voor de oudere vrouwen met meer power. Maar mijn weekend kan al niet meer stuk! Op m'n stage in Mallorca kon ik de batterijen weer goed opladen. Dat kan deugd doen, zoals vandaag bleek."

Onze mannen deden er daar in Antwerpen een vierde plek bovenop: Michael Vanthourenhout maakte in de beginfase deel uit van een kopgroep van vier, maar kraakte toen Mathieu van der Poel zijn versnelling in gang trok. Michael hield ondanks een mindere dag wel achtervolger Laurens Sweeck af en springt zo naar de derde plaats in de stand. Kevin Pauwels (11e) had geen goeie dag, Dieter Vanthourenhout (17e) en Eli Iserbyt (ziek en vestimentair probleem) verdwenen uit de wedstrijd. Arno Debeir verdween door een val uit de beloftewedstrijd.