Pech slaat ons achteruit in Namen

Een hels parcours, renners met sterke benen, maar helaas ook een gebrek aan geluk: de wereldbekerwedstrijd op de Citadel van Namen bracht ons niet de resultaten die we eigenlijk wel hadden verdiend.

Het begon al bij de beloften: Arno Debeir zat al in de start vast achter een valpartij, Eli Iserbyt ging in ronde 2 naar de leiding maar verloor nadien veel tijd en posities door twee lekke banden. Eli vocht zich nog terug naar de tweede positie, maar een derde lekke band in de slothectometers deed hem uiteindelijk toch op plaats 3 belanden. Toch hield onze wereldkampioen U23 geen slecht gevoel over aan de wedstrijd: na een kort vormdipje voelt hij de conditie weer in stijgende lijn gaan. Arno werd nog 27ste.

Ook onze Nederlandse revelatie Denise Betsema reed een tijdje aan de leiding in haar wedstrijd. Dat zij nog teruggeslagen werd naar de zevende plaats, had niet met pech, maar eerder een gebrek aan ervaring te maken: Denise betaalde veel leergeld tijdens haar eerste aantreden op de Citadel, maar ook zij blikte niet ontevreden terug op haar cross. Laura Verdonschot kwam niet aan de start: zij sukkelt met een kleine ontsteking op de knie en vocht rond de knieschijf, waardoor ze momenteel ook niet helemaal pijnloos kan trainen. Laura hoopt en denkt er in Zolder opnieuw bij te zijn.

Bij de mannen-elite was het opnieuw 'prijs' voor onze kopmannen: Michael Vanthourenhout reed in derde positie rond toen een lekke tube hem een eind terugsloeg, tot bij Kevin Pauwels, die toen in zesde stelling reed. Maar Kevin was de volgende bij wie het mis ging: hij reed bij een val een schoen kapot, moest die nadien wisselen, en verloor zo op zijn beurt veel terrein. Michael en Kevin kwamen uiteindelijk respectievelijk als vijfde en twaalfde over de streep. Dieter Vanthourenhout was 37ste, eveneens na een lekke band.

In de wetenschap dat het met onze vorm best wel snor zit, op naar de volgende dus: de wereldbekerveldrit op Tweede Kerstdag op het Circuit van Heusden-Zolder.