Podium en tweemaal vierde in Loenhout

We streden in de Azencross in Loenhout voor wat we waard waren. Op een razendsnelle omloop leverde dat ook wat fraais op: een podiumplaats voor Denise, en vierde plekken voor Laura en Michael.

Na een mindere wedstrijd in Zolder liet Denise Betsema zich in Loenhout opnieuw van haar beste kant zien. Denise dook na een blitzstart als eerste het veld in, zette de eerste wedstrijdhelft veel druk, tot ze door een stuurfout even het publiek in dook. In de finale maakte Denise nog deel uit van een kopgroep van drie, waar Laura Verdonschot na een bijzonder gretige remonte nog net kon komen aansluiten bij het opdraaien van de laatste rechte lijn. Maar in de sprint moesten onze twee meisjes onderdoen tegen Lucinda Brand en Sanne Cant.

Wat er precies mis ging bij het incidentje toen Denise op kop reed? "Bij een paaltje ging het niet helemaal goed. Ik kwam in een verkeerd spoor terecht en ging half het publiek in. Daar moest ik een beetje van bekomen. Daarna sloot ik weer aan bij de kopgroep, maar in de sprint kwam ik iets te kort. Ik had toch nog wel een beetje de wedstrijd van Zolder in de benen, had ik het idee. Ik had door een lichte verkoudheid ook wat last van de benen. En op zo'n snel rondje voel je dat wel redelijk", vertelde onze Nederlandse achteraf.

Ook bij de mannen-elite speelden we een belangrijke rol. Achter de rug van een opnieuw ongrijpbare Mathieu van der Poel fietste Michael Vanthourenhout erg attent mee in een groep van zes. Michael plaatste onderweg enkele prikken, maar de rest definitief losgooien lukte net niet. In een tactische wedstrijd leverde dat Michael uiteindelijk net geen podiumplek op, maar in de DVV Trofee is hij nu wel steviger derde. Eli Iserbyt achtervolgde een uur lang op korte afstand van de grote groep en was negende. Ook Kevin Pauwels (elfde) en Dieter Vanthourenhout (veertiende) haalden top-15.