Podium komt er niet in Gieten, wel in Aigle

Net als de voorbije jaren bracht de opener van de Hansgrohe Superprestige in Gieten ons weinig uitschieters. Optrekken moesten we ons na afloop aan de zesde plaatsen van Klaas Vantornout en Thomas Joseph én aan de podiumplek van Yorben Van Tichelt in het Zwitserse Aigle.

In het Noord-Nederlandse Gieten waren Nederlanders Mathieu van der Poel en Lars van der Haar er voor het eerst weer bij, en zij zorgden meteen voor een spannende wedstrijd. Jammer genoeg moesten onze troepen van Marlux - Napoleon Games zich na vijf podia op rij tevreden stellen met een rol in de schaduw. Kevin Pauwels deed in de eerste wedstrijdhelft nog goed mee maar deemsterde in de finale weg naar plek elf, Klaas Vantornout deed het met een zesde plek een stuk beter. Klaas zat op een parcours dat niet meteen het zijne is volop in strijd voor plaats vier, en bevestigt daarmee ondanks zijn dubbele val in Neerpelt zijn goeie conditie aan de start van het seizoen.

Onze beloften konden in Gieten niet zorgen voor een troostprijs, want een ernstige valpartij sloeg een goeie Eli Iserbyt weg uit de strijd voor de zege. Onze wereldkampioen knalde tegen een boom aan en moest met een geblokkeerde rug de strijd staken. De overwinning ging uiteindelijk naar de Nederlander Joris Nieuwenhuis, maar ook Thomas Joseph kon tevreden over de streep bollen. Onze derdejaars pakte net als collega-West-Vlaming Klaas Vantornout een zesde plek nadat hij lange tijd zijn wagonnetje had kunnen aanhaken bij de groep die streed voor winst.

Ploegleider Danny De Bie beleefde dus niet meteen een hoogdag in het uiterste Noorden van Nederland: "De prestatie van Klaas was zeker niet slecht, en ook Kevin gaf in de eerste wedstrijdhelft een goeie indruk. Maar dan zakte hij erdoor. Een reden daarvoor gaf Kevin na afloop niet aan. Bij de beloften deed Eli mee om te winnen, maar bij zijn val schoof hij tegen een boom en daarbij bezeerde hij zich aan de rug. Hij zoekt volgende week een specialist op om alles terug op zijn plaats te zetten. Wat Thomas bij de beloften deed, was goed."

Yorben Van Tichelt naar plek drie in Aigle

De podiumplek die er niet kwam in Gieten, viel op quasi hetzelfde moment wel in het Zwitserse Aigle uit de boom. In de tweede manche van de EKZ CrossTour verraste eliterenner zonder contract Yorben Van Tichelt met een hele knappe derde plek in de thuisbasis van de internationale wielerfederatie UCI. Yorben moest enkel de Fransen Clément Venturini en Steve Chainel voor zich dulden. In een internationaal deelnemersveld liet hij renners met naam als Francis Mourey, Marcel Meisen en Gioele Bertolini achter zich.

(Foto's Gieten: Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: