Rit 3 Ronde van Luik: Eli pakt jongerentrui

Voor de tweede dag op rij kwam Eli Iserbyt voor het peloton over de streep in de Ronde van Luik. Hij hield er een vijfde plek en de jongerentrui aan over!

Tussen de start en aankomst in Oleye lagen 155 kilometer over een niet al te zwaar parcours te wachten, en dat zorgde ervoor dat vooral de wind een bepalende rol kreeg tijdens de derde etappe van de Ronde van Luik. Ondanks de voorspelde massaspurt geraakten enkele renners in de finale uit de greep van het peloton. Daarbij Eli Iserbyt (foto Christopher Jobb), die veertien seconden na de winnaar over de streep kwam, en zelf het peloton op zes seconden hield. Eli werd vijfde, staat nu vierde in het klassement en leidt met acht seconden voorsprong in het jongerenklassement, waardoor hij woensdag de blauwe leiderstrui mag aantrekken.

"Die trui wil ik proberen te behouden", vertelt Eli. "Al komen er nog twee lastige dagen met veel bergop, die me wel beter zouden moeten liggen dan die van vandaag. Ik ben blij dat deze waaierrit erop zit. Na honderd kilometer begon het al te scheuren en in de plaatselijke ronden viel het verder uit elkaar. Maar ik had goeie benen en een beetje geluk. Het had net zo goed iemand anders van de ploeg kunnen zijn die mee was, want iedereen heeft gisteren en vandaag al geprobeerd. Maar het viel net stil toen ik met een man of zes wegreed. Ik sta ook goed in het algemene klassement, dus misschien kan er in de lastige laatste dag iets. Maar het blijft een 'banekoers' hé: niets moet, alles mag." Eli hangt dit weekend trouwens nog het BK MTB vast aan deze Ronde van Luik.

Uitslag rit 3

1. Gianni Marchand
5. Eli Iserbyt op 14"
30. Kobe Goossens 22"
48. Thomas Joseph
73. Tijl Pauwels
75. Kevin Pauwels
96. Klaas Vantornout 9'54"
121. Dieter Vanthourenhout 12'04"

Stand

1. Gianni Marchand
4. Eli Iserbyt op 24"
34. Kobe Goossens 1'52"
36. Thomas Joseph
49. Kevin Pauwels
61. Tijl Pauwels 4'06"
84. Klaas Vantornout 11'24"
93. Dieter Vanthourenhout 13'34"

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: