Ruddervoorde: tweemaal in top-5, ondanks massaval

Resultaten zeggen niet altijd alles: in Ruddervoorde haalden we net het podium niet, maar dat zowel Eli Iserbyt als Michael Vanthourenhout in de top vijf eindigden, was gezien het wedstrijdverhaal behoorlijk tot heel straf.

Nog geen 2 minuten was de Superprestigecross in Ruddervoorde ver, of bijna onze hele ploeg lag in het decor: zowel Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Dieter Vanthourenhout als belofte Ryan Kamp hoorden bij de slachtoffers van de massale valpartij kort na de start. Op een snelle omloop was het dus meteen achtervolgen geblazen. Eli kwam nog volop terug in koers, ging vol naar de kop in de strijd voor de tweede plaats, en viel met de vierde plek na Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts maar nét naast het podium. Hoewel: als beste belofte van de dag werd hij tóch nog gehuldigd.

"Tijd verloor ik misschien niet veel bij die val na de start, plaatsen wel. En dat is hier heel belangrijk", keek Eli terug. "Ik vond van mezelf dat ik heel rap reed: ik voelde me goed, ik sneed de bochten perfect aan, had het geluk dat het even stil viel vooraan en kon toch nog snel terugkeren. Vanaf dan was het kwestie van positioneren. Iedereen keek naar Wout, maar ik vind niet dat hij het altijd alleen moet doen. Dus heb ik het een beetje uit elkaar gereden, en reden we achter Mathieu weg met drie. Jammer dat ik dan net vierde word. Ik ben goed in vorm, en daar maak ik graag gebruik van. Zeker hier met het publiek in eigen streek."

Michael verloor nog een pak meer terrein door zijn tuimelperte, maar streed in de regio waarin hij opgroeide dapper door en wist in extremis zelfs nog plaats vijf uit de brand te slepen: "Ik werd in de start gewoon los de linten in gereden. Ik kon geen kant meer op. Ik heb nadien nog alles geprobeerd. Een uur lang achtervolgd. Het gevoel is iedere keer goed, maar pech doet het altijd weer tegenzitten. Al drie, vier crossen ben ik even goed als de mannen op het podium, maar pak ik ernaast door pech: ja, dat is frustrerend."

Kevin Pauwels werd tiende, Dieter Vanthourenhout nog zestiende. Daags na haar podiumplek in Neerpelt moest Laura Verdonschot met de elfde plek naar huis. Een zware valpartij sloeg Alicia Franck uit de cross, maar na een check bij de EHBO bleek ze gelukkig toch oké.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: