Ryan verovert Nederlandse titel in Huijbergen

We hebben bij Marlux - Bingoal toch een nieuwe nationale kampioen in onze rangen: in het Nederlandse Huijbergen reed een sterke Ryan Kamp richting de beloftetitel. Denise Betsema werd vierde.

Helemaal onverwacht komt die titel niet, maar dat Ryan Kamp als eerstejaars de Nederlandse trui grijpt voor de neus van bijna vier jaar oudere renners, is toch best straf. Ryan moest net als de andere Nederlandse beloften starten bij de profs, maar dat bleek voor hem geen slechte zaak: hij kon een tijd zijn karretje aanhaken bij David van der Poel en liet hem zelfs in de steek toen de andere beloften kwamen opzetten. Ryan kon solo standhouden tot de streep.

"Dit is fantastisch, hé", grijnsde Ryan. "Hier kon ik in het begin van het seizoen zelfs niet van dromen. Maar de laatste tijd was ik vaak eerste Nederlander, dan durfde ik er al aan denken. Maar toch dacht ik dat de laatstejaars beter zouden renderen in de finale van zo'n lange wedstrijd dan ik als eerstejaars. Dit is mijn derde nationale titel, en die bezorgt me natuurlijk een enorme mentale boost. Nu is het zaak om deze conditie te onderhouden. Er komen nog mooie weken aan."

Voor Denise Betsema eindigde het NK ondanks een offensieve wedstrijd net naast het podium. In een bijzonder sterk bezette wedstrijd veroordeelde een offday haar tot plaats vier.