Seizoen is niet te lang: topdag in Maldegem!

De laatste weken van het veldritseizoen worden nog leuk: in de Parkcross van Maldegem plaatsten we maar liefst drie renners op het podium. Denise en Laura deden een 1-2’tje bij de vrouwen, Michael werd tweede bij de mannen.

De voorlaatste Brico Cross van dit seizoen werd afgewerkt op een snel en bochtig parcours. Blijkbaar naar de zin van Denise Betsema, want zij reed zo goed als de volledige vrouwenwedstrijd aan de leiding. Het grootste deel daarvan met enkele concurrentes in het wiel, maar het tempo lag zo hoog dat ze die in de fout dwong en Denise vertrokken was voor haar elfde zege van het seizoen. En Laura Verdonschot, zij kon ondanks heel veel achtervolgingswerk het feest compleet maken met plaats twee.

“Ik probeerde meteen om weg te komen, maar het kwam wel een beetje samen in een groep van vier”, vatte Denise haar race samen. “Mooi dat Laura ook zo goed mee kon in de laatste rondes. Toen probeerde ik toch om een klein gaatje te krijgen om solo over de finish te komen. Ik had wel wat frustratie van het WK weg te trappen. Dan is het fijn zelf de koers te maken en zo’n overwinning mee te pakken. Hopelijk kan ik er dit seizoen nog enkele nemen.” Laura was blij met haar tweede plek, waarmee ze één treedje hoger deed dan vorig jaar: “In de laatste ronde zat ik erdoor. Blij dat ik nog goed door het zand ging en zo Annemarie (Worst) nog kon afhouden.”

Bij de mannen nam Eli Iserbyt een uitstekende start. Hij lanceerde zo Michael Vanthourenhout, die een erg attente wedstrijd reed en halfweg wedstrijd zelfs erin slaagde wereldkampioen Mathieu van der Poel terug te halen bij diens eerste aanval. Bij een tweede versnelling moest Michael toch passen, maar in de strijd voor plek twee trok hij na schuivers van Toon Aerts en Lars van der Haar wel aan het langste eind. “En daardoor sluit ik deze cross met een goed gevoel af. Ik voelde wel dat Mathieu terug iets beter was. Iedere keer als hij doortrok, moest ik alles bijeen rapen om te kunnen volgen. De eerste maal lukte dat wel, maar toen voelde ik al dat ik mijn beste pijlen verschoten had, en moest ik me even herzetten.”

Eli speelde na zijn blitzstart een uur lang jojo aan de staart van de groep van Michael en finishte uiteindelijk als zesde. Dieter Vanthourenhout werd vijftiende, Arno Debeir 21ste, Maxim Dewulf 22ste en Anton Ferdinande 24ste.