Startronde en sterke Aerts nekken Kevin Pauwels in Niel

Kevin Pauwels kon zijn zege in de Jaarmarktcross in Niel niet hernieuwen. Onze kopman had daar misschien wel de benen voor, maar door een startronde vol incidentjes en een sterke Toon Aerts moest hij met een tweede plek tevreden zijn.

Heel wat toppers gaven forfait voor Niel, nochtans een veldrit met heel veel geschiedenis. Voor Marlux - Napoleon Games koos Michael Vanthourenhout ervoor om zijn vermoeide benen wat ruts te gunnen. Ook Klaas Vantornout, nooit voorzien voor Niel, was er niet. Kevin Pauwels en Dieter Vanthourenhout stonden wel aan het vertrek, maar waren beiden na een mindere start meteen op achtervolgen aangewezen. Kevin ging in de openingsronde zo vaak in de clinch met zichzelf en het parcours dat hij na amper zes minuten cross meer dan veertig seconden goed te maken had op de leiders.

Tijdens zijn dappere remonte peuzelde Kevin nadien al zijn concurrenten op, tenzij eentje dan: Toon Aerts toonde zich een weerbare tegenstander en slaagde erin onze druk zettende achtervolger af te houden. Kevin werd wel nog tweede, Dieter achtste. Voor Kevin een gemiste kans op zijn eerste zege, en dat besefte hij ook zelf. "Want als ik een goeie start kan pakken, dan kan ik misschien meedoen voor de overwinning. Spijtig", zuchtte hij voor de tv-camera's.

"Ik maakte 'ik weet niet hoeveel' fouten in de eerste ronde", blikte Kevin terug op het moment dat hem voor een stuk de zege had gekost. "En ik moest ook nog eens mijn schoen terug vastmaken, want die was losgekomen. Dan ben je direct veel tijd kwijt. Ik verloor veertig seconden, maar kwam dan plots veel korter. Toen geloofde ik er wel in, maar uiteindelijk bleef ik wat hangen. Toen wist ik al dat het moeilijk zou worden. Want Toon reed snel."

Morgen zaterdag rijdt Dieter Vanthourenhout een wedstrijd in het Nederlandse 's Hertogenbosch. Zondag is er de oerklassieker in Gavere, waar we op onze eliterenners zonder contract en de broertjes Vanthourenhout na in volledige getale aan de start staan.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: