Sterke Kevin Pauwels (7e) mist goeie slag in bergrit

Vooraf vroeg hij zich af of hij nog goed bergop kon rijden, maar dat bleek geen probleem voor Kevin Pauwels in de koninginnenrit van de Ronde van Slovakije. Wegens een gebrek aan attentheid moest hij echter met plek 7 tevreden zijn.

Een vlucht van drie die tot twaalf minuten voorsprong kreeg: het makke begin van etappe 2 van de Ronde van Slovakije. Die ontplofte in de finale doorheen het middengebergte. Daarin reden enkele favorieten naar twee overlevers van de vroege vlucht, en werd zo een kopgroepje gevormd dat twee minuten voorsprong op het eerste pelotonnetje bij elkaar fietste. Bij die achtervolgers een sterke Kevin Pauwels, die wellicht beter had kunnen doen dan de zevende plek die hij uiteindelijk veroverde op 1348 meter hoogte.

Kevin had zichzelf immers een hak gezet door te ver achterin de groep te koersen op de voorlaatste klim. "Te laks", vindt ploegleider Danny De Bie. "Kevin zag op die voorlaatste beklimming de tegenreactie van vier renners niet vertrekken omdat hij op dat moment te ver achterin het pak zat. Als je dan toch nog tweede kunt worden van de overschot van het pak, dan ben je nochtans wel heel goed. Er zat dus meer in. Kevin blijft wel voorin het klassement staan (hij is nu zesde, red.)." Op zich was deze bergrit ook een prima training voor onze veldrijders. "In het begin werd niet snel gekoerst achter de vroege vlucht, maar op het einde in de bergen wel. De perfecte training. En morgen wacht opnieuw een pittige rit", weet Danny.

Ook Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph (ondanks een lekke band) overleefden de eerste colletjes en haakten pas op de slotklim af van het uitgedunde peloton.  Yorben Van Tichelt en Angelo De Clercq kozen al vroeger in de rit voor een grupetto en finishten op veertien minuten van de Italiaanse winnaar Mauro Finetto.

Uitslag rit 2

1. Mauro Finetto (Ita), de 170 km in 4u21'46"
7. Kevin Pauwels op 1'54"
51. Dieter Vanthourenhout 3'08"
69. Thomas Joseph 6'00"
91. Angelo De Clercq 14'02"
109. Yorben Van Tichelt

(Archieffoto met dank aan Marc Van Est)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: