Sterke Kevin Pauwels klimt naar brons op BK MTB

Kevin Pauwels en Eli Iserbyt hebben hun derde Belgisch kampioenschap van 2017 achter de rug. In Erezée klom een sterke Kevin naar brons op het BK MTB.

Kevin Pauwels heeft al twee nationale titels in de mountainbike op zijn palmares staan, maar de pauze die hij de voorbije jaren nam in die wielerdiscipline leek te lang om in Erezée veel aanspraak te kunnen maken op een nieuwe tricolore. Toch deed Kevin het uitstekend: achter de rug van een ontketende Jens Schuermans en Kevin Panhuyzen reed hij weg van collega Laurens Sweeck en enkele MTB-specialisten, richting de bronzen medaille.

 "Het is toch al een jaar of vijf geleden dat ik op het podium stond van een BK", glimlachte Kevin nadat hij zijn collectie bronzen medailles op kampioenschappen verder had uitgebreid. "Ik had natuurlijk toch nog op meer gehoopt, maar achteraf gezien mag ik hier blij mee zijn. Het duurde een tijd voor ik aan de kop geraakte van de groep (die streed voor brons, red.). Iemand voorbij steken was op dit parcours niet makkelijk. In de groep zat ik met wat overschot, maar dat had ik wel nodig voor de laatste ronde. Overschot had ik toen niet meer. Ik ben die mountainbike met dat recht stuur niet meer gewoon, naar het einde kreeg ik zelfs last van mijn armen." Kevin last nu een korte rustperiode in en start dan de specifieke voorbereidingen op het veldritseizoen.

Voor Eli Iserbyt werd het een aangename kennismaking met de mountainbikesport. Eli bewees dat hij bergop goed uit de voeten kan en reed als onervaren jonkie naar de tiende plaats.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: