Strijden tegen de toppers in Gullegem en Gooik

Er zit in de aanloop naar volgend veldritseizoen opnieuw extra competitieritme in de benen van onze mannen en vrouwen. In Gullegem en Gooik kruisten ze de degens met enkele wereldtoppers van de weg.

Dinsdag stonden niet alleen Greg Van Avermaet, Philippe Gilbert en andere Jurgen Roelandts'en aan de start van Gullegem Koerse, maar ook een stevige delegatie van Marlux - Napoleon Games. Op studenten Jarne Driesen en Tijl Pauwels na, momenteel volop bezig met examens, waren we compleet. En al onze renners overleefden in het grote peloton, dat na zo'n 145 kilometer uit koers werd gehaald omwille van een te grote achterstand op een ruime kopgroep met daarbij onder meer een drietal van Quick-Step dat het volledige podium zou bezetten. Op een 28ste plaats was belofte Kobe Goossens opnieuw onze beste pion.

Afgelopen zondag werkten onze twee vrouwen in de kleuren van de nationale selectie Gooik - Geraardsbergen - Gooik af, waar eveneens heel wat toppers aan de start stonden. Liefst vier regerende wereldkampioenes onder meer, en die moesten de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg zien te overwinnen. Daar viel de beslissing in de wedstrijd ook en kwamen zowel Laura Verdonschot als Alicia Franck in het grote peloton terecht dat na zo'n honderd kilometer bij het aansnijden van de lokale rondes uit koers werd gehaald.

Foto's Mario de Poortere en Franky Crosserke Schoonvliet

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: