Strijdlust van Dieter Vanthourenhout beloond met 4e plek

Van al onze renners is Dieter Vanthourenhout allicht diegene die in een zomer de meeste aanvalskilometers op zijn conto zet. In rit drie van de Ronde van Namen werd hij beloond met een vierde plek.

Derde keer, goeie keer: drie dagen op rij al probeerde Dieter Vanthourenhout om in Namen in de goeie vlucht van de dag te geraken, en vrijdag was het raak. Nadat hij eerst al de schifting overleefde toen het peloton in drie stukken uit elkaar viel, kwam onze West-Vlaming in een kopgroep van achttien terecht die in twee schuiven ontstond. De achttien bleven weg tot de streep in Profondeville, waar Dieter naar een vierde plek snelde. Het doet hem in de stand ook opschuiven naar een zestiende plek, want het peloton met daarbij ook Angelo De Clercq en Thomas Joseph verloor meer dan een minuut.

"Ik ben iemand die niet zomaar in een peloton kan blijven zitten. Ik probeer dat soms wel, op vraag van mijn trainer, maar eigenlijk val ik liever aan", lacht Dieter. "Ik voel dat de basisconditie heel goed is. De Ronde van Luik kon ik al gemakkelijk uitrijden, en ook hier gaat het bergop goed, ook al ben ik geen klimmer. Toen vandaag in de laatste kilometer enkele renners wegreden op een laatste knikje, kon ik nog net het wiel houden. We sloegen een klein gaatje op de rest, maar spurten lukte me niet meer." Morgen wacht een tijdrit van dertien kilometer, zondag de slotrit naar de Citadel van Namen. Nadien kan Dieter beginnen met datgene waarvoor hij crosser is geworden: "Terug op de crossfiets springen. Want vanaf nu staan vooral crosstrainingen gepland."

Uitslag rit 3:

1. Lionel Taminiaux, de 160 km in 3u27'26"
4. Dieter Vanthourenhout z.t.
22. Angelo De Clercq op 1'14"
46. Thomas Joseph

De stand:

1. Matthias Van Gompel
16. Dieter Vanthourenhout op 34"
24. Thomas Joseph 1'34"
30. Angelo De Clercq 1'36"7

(Foto met dank aan www.cyclingeye.com/Patje Cosyn)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: