Teamwork wordt niet beloond met zege in Leuven

Tweede, vierde en nog eens vierde. Ondanks fraaie prestaties van onze renners in de Soudal Classic in Leuven pakten we net naast de dikste prijzen.

Leuk om zien, het teamwork dat we vandaag toonden in Leuven. In een kopgroep van vier waren we de ene ploeg met twee vertegenwoordigers: Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout. Michael offerde zijn kansen op voor die van Kevin, die dankzij een slim manoeuvre van onze West-Vlaming een gaatje sloeg in de slotronde. Helaas bleek dat niet ruim genoeg, want na een foutje in de technische heuvelfase kwamen Mathieu van der Poel en Laurens Sweeck aansluiten. Na een spurt met drie moest Kevin met een tweede plek naar huis.

"We speelden het ploegenspel goed", analyseerde Kevin. "Jammer van dat foutje dat ik maakte op de heuveltjes. Zo kon Mathieu terugkeren. Zonder die fout was ik misschien weggebleven. Voor de spurt wist ik dat ik weinig kans maakte. Ik heb al vaak tegen Mathieu gespurt, en altijd won hij makkelijk. Jammer dat het vandaag niet is gelukt om mijn eerste zege van de winter te pakken. Hopelijk ben ik voldoende hersteld tegen Oostmalle en lukt het daar.”

Michael sloot af op de vierde plek. "We deden wat we moesten doen: de laatste ronde als eerste en tweede indraaien. Jammer van dat foutje van Kevin. Zelf had ik niet het supergevoel. Ik heb een paar keer op kop gereden voor Kevin, maar dan moest ik me altijd een tijd in het wiel zetten. " Klaas Vantornout werd dertiende, Dieter Vanthourenhout vijftiende.

Bij de vrouwen lukte het Alicia Franck net niet om op het podium te klimmen. Zij fietste bijna de hele cross op korte afstand van een kopgroepje van drie. "Ik was echt slecht weg. Jammer, want ik reed de hele tijd bijna hetzelfde tempo als de drie voorin. Frustrerend, maar ik ben trots dat ik dit op dit moment kan, want ik heb het druk met een stage voor school. Ik onthou vooral dat ik vandaag weer enkele zaken heb bijgeleerd."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: