Terug na meer dan 2,5 maand: Alicia Franck

Voor het eerst sinds 21 oktober heeft Alicia Franck een rugnummer opgespeld. Na haar kuitbeenbreuk keerde ze terug in Otegem, waar ze meteen de finish haalde.

Wie anderhalve maand met een gips rond het onderbeen rondloopt, en een goeie maand later de competitie hervat in een veldrit, mag resultaatgewijs uiteraard niet meteen veel verwachten. Otegem was dan ook eerder als goeie training in het programma van Alicia Franck ingepland. Door zeventiende te worden en de volledige wedstrijd af te werken, kon ze toch terugblikken op een geslaagde comeback: "Ik voelde me zelfs redelijk, maar de conditie en kracht ontbraken. Dat was te verwachten", blikte Alicia terug. "Ik had ook enkele ronden heel veel pijn omdat ik met mijn slechte voet aan een balk was blijven hangen (foto 2), maar gelukkig ebde die pijn nadien weer weg."

Wereldbekerwedstrijden of het WK zitten er de volgende weken allicht niet in voor Alicia, de Kasteelcross van Zonnebeke komende zaterdag wel. "Wat nadien volgt, staat nog niet vast. Eerst zien wat Zonnebeke geeft en hoe de conditie evolueert. Ik blijf ook naar de kinesist gaan, om er aan de stabiliteit en kracht van mijn enkel te werken. Ik voelde vandaag bij het lopen nog dat die enkel te zwak is om goed af te kunnen zetten. Daardoor moest ik trippelen, of zelfs stappen. Maar het deed vooral veel deugd om er vandaag eindelijk weer bij te kunnen zijn."

Deugd, dat beleefden onze mannen niet in Otegem. In een uitgeregende en -gewaaide editie van Otegemcross haalde enkel Dieter Vanthourenhout (15de) onderkoeld de finish. Broer Michael Vanthourenhout (nochtans lang in strijd voor podium) en ploegmaats Kevin Pauwels, Eli Iserbyt en Klaas Vantornout geraakten in de helse weersomstandigheden zelfs niet tot aan de finish.