Thomas Joseph nestelt zich in top-15 van Puivelde

Onze tweede kermiskoers zit erop. In Puivelde Koerse kozen zowel Thomas Joseph als Michael Vanthourenhout voor de aanval. Die eerste eindigde uiteindelijk in de top-15, terwijl Michael met pech kreeg af te rekenen.

Wie Puivelde zegt, zegt heel erg hoge snelheden, en deze keer werden die gecombineerd met hoge temperaturen. Omstandigheden waarin het gros van onze renners ervoor koos om na een drietal uur koers de remmen dicht te knijpen met het oog op de Ardense Triptiek, die overmorgen vrijdag al van start gaat met zeven van onze jongens. Daar hoopt onze ploegleiding voor het eerst op enkele uitschieters van onze veldrijders.

Wie niet wordt opgesteld in de Triptiek, is Thomas Joseph (foto Romina Teirlinck). Onze West-Vlaamse belofte had dus geen reden om zich te sparen en schoof iets voor halfweg mee in de goeie vlucht van 22 renners die in schuifjes tot stand kwam. Uiteindelijk brak de kopgroep in de finale nog in stukken en mocht Thomas spurten voor de negende plaats. "Maar toen ik de sprint aanging, kreeg ik last van krampen. Waarschijnlijk door het warme weer", aldus Thomas, uiteindelijk vijftiende. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Evident is zo'n kermiskoers als Puivelde niet. In minder dan vier uur zaten de 170 kilometer erop. Mijn volgende opdrachten zijn een kermiskoers bij de eliterenners zonder contract en een stage in de Ardennen."

Ook Michael Vanthourenhout koos voor de aanval, maar hij slaagde er door een dubbele lekke band niet in om de aansluiting te maken bij de kopgroep en verdween later uit koers. Kobe Goossens was onze tweede finisher in Puivelde, hij bolde als 41ste over de streep in het restant van het peloton.

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: