Topdag aan zee, dankzij Denise en Michael in Middelkerke

We beleefden veel plezier aan de laatste manche van de Superprestige in Middelkerke. Denise won en klom zo nog op eindpodium, Michael deed er een tweede plaats bovenop.

Denise Betsema begon haar zaterdag met uitzicht op podium in de Superprestige. Voor de derde plek moest ze een puntje achterstand zien op te halen op Alice Maria Arzuffi, en dat deed ze met verve: een ijzersterke Denise snelde solo naar haar twaalfde zege van het seizoen én het felbegeerde plekje op het eindpodium. Onze tweede vertegenwoordigster, Laura Verdonschot, deed daar een mooie vijfde plek bovenop.

Voor Denise was het haar allereerste Superprestige-winst: "Ik merkte meteen dat op de technische passages het verschil werd gemaakt. Sanne (Cant) sloeg een gaatje op de eerste schuine kant, maar ik kon er weer naartoe en in de zandbak kon ik er voorbij. Toen was het ieder voor zich, want voor zover ik zag reed iedereen alleen. Ik reed gewoon eigen tempo en probeerde de technische stroken zo goed mogelijk uit te voeren. Dat ging heel goed. Dit was een hele zware wedstrijd: dan moet je een goeie dag hebben, en zo voelde ik me al de hele week. Ik vind eerlijk gezegd dat het seizoen snel ten einde is gekomen."

Bij de mannen liet Michael Vanthourenhout nog maar eens zien dat hij ook het slot van het seizoen prima verteert. Michael botste dan wel weer op Mathieu van der Poel, maar slaagde er achter diens rug in een rijtje Telenet - Fidea Lions achter zich te houden. Hij is zesde in de eindstand van de Superprestige. Ook de afscheidnemende Kevin Pauwels deed het prima: hij kon in zijn allerlaatste Superprestigewedstrijd net niet aansluiten in de groep die streed voor podium, en sloot af als zesde.

Makkelijk had hij het niet om die tweede plaats te pakken, vertelt Michael: "Met al die renners van Telenet - Fidea was het niet altijd makkelijk om in de goeie positie te zitten. Toch vond ik een gaatje om op een bepaald moment als eerste de zandbak in te gaan. Net toen reed ik er heel goed door en was het gaatje gemaakt. Ja, ik naderde in de finale nog op Van der Poel, maar ik dacht niet dat ik er nog naartoe kon gaan. Hij was al aan het consolideren, denk ik. Mooi dat ik nog wat dichter kwam, maar ook deze tweede plaats is goed. Ik heb nog nooit zoveel podiumplaatsen verzameld in een seizoen, dus ik denk dat ik tevreden mag zijn."

Ook veel van onze andere renners kwamen in actie in Middelkerke: Eli Iserbyt en Dieter Vanthourenhout kwamen als 20ste en 21ste over de streep. Beloftes Ryan Kamp, Arno Debeir en Anton Ferdinande werden tussen de eliterenners 23ste, 31ste en 34ste.