Toptienplaatsen in Bredene

Een vierde, zesde en negende plek: onze buit in de Brico Cross in Bredene. We onthouden vooral de geslaagde comeback van Alicia Franck bij de vrouwen.

Een maand verdween Alicia Franck uit competitie door een knieblessure, en dat maakte dat ze zonder verwachtingen naar Bredene was afgezakt voor haar comeback. Verrassend dus dat Alicia veertig minuten lang in strijd was voor het podium, en pas halfweg de slotronde de derde plaats door de handen zag glippen. Haar vierde plek zorgde voor dubbele gevoelens: "Hier had ik vooraf voor getekend, maar uiteindelijk ben ik teleurgesteld omdat het podium zo dichtbij was. Ik merkte dat ik na een snelle start mijn tempo nog niet kon aanhouden, maar het belangrijkste is dat ik geen last had van de knie."

Bij de mannen knokte Michael Vanthourenhout driekwart wedstrijd vol mee voor winst, maar drie ronden voor de finish kreeg hij een tikje van de hamer, waardoor Michael uiteindelijk tevreden moest zijn met de zesde plek. Dieter Vanthourenhout, vorig jaar nog winnaar in Bredene, finishte als negende. "Ik kon wel een tijd aanpikken bij de kopgroep, maar ik kon daar niet opschuiven. Net niet goed genoeg", klonk het na zijn finish. Angelo De Clercq werd 27ste, Klaas Vantornout moest net als voor Loenhout ziek forfait geven.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: