Twee op twee voor Eli Iserbyt

Van de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten onthouden we vooral de beloftewinst van Eli Iserbyt en de attractieve wedstrijd van Michael Vanthourenhout (vierde).

Twee op twee dus voor Eli Iserbyt in zijn eerste wedstrijden in zijn regenboogtrui. Ondanks een herstart die hem een paar ‘volgelopen’ benen opleverde, kon Eli met zijn tweede zege van het weekend zijn entourage een flinke kist aardbeien van de Hoogstraatse veiling bezorgen. Met dank aan de beslissing om niet bij de elite, maar bij de beloften van start te gaan. “Want ik vond het te jammer dat Lille al mijn laatste wedstrijd in de regenboogtrui zou zijn. Ik ben bezig aan mijn beste seizoen, en wil dat op een mooie manier afsluiten. Nog één zege extra en ik doe beter dan mijn twaalf zeges als eerstejaarsbelofte.”

Bij de elite kon Michael Vanthourenhout zich laten opmerken. In de eerste ronde al ging hij ten aanval, ondanks de stevige wind. Een ronde later werd Michael teruggegrepen door een ruime groep waar hij nadien zelfs in de problemen kwam. Tot hij zijn goeie benen terugvond en in de strijd voor de ereplaatsen nét naast het begeerde podium pakte. “Ik voelde me redelijk goed. Beter dan gisteren in Lille. Op die ene hele slechte ronde na. In de finale werd het heel tactisch. Door de wind viel het vaak stil. Op het einde van de laatste ronde zat ik waar ik moest zitten, maar David van der Poel kwam er nog over, en met hem weet je dat het in de sprint moeilijk wordt.”

Kevin Pauwels vond z’n benen van Lille een dag later niet terug: hij werd zestiende. Daarmee deed hij een plekje beter dan Dieter Vanthourenhout, die op startrij vijf moest plaatsnemen. Bij de beloften eveneens geen toptienplaatsen naast de winst van Eli: Jarne Driesen werd zestiende, Thomas Joseph achttiende, Tijl Pauwels 22e en Gianni Siebens 31e. Voor onze vrouwen werd Hoogstraten geen hoogvlieger. Een door rugpijn gekwelde Laura Verdonschot werd vijftiende, Alicia Franck 22e.