Tweemaal op eindpodium DVV Trofee

Onze podiumplekken in de DVV Verzekeringen Trofee voor mannen-elite kwamen niet meer in gevaar tijdens de slotmanche in Lille: Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout sloten de eindranking af op twee en drie.

Meespelen voor de dagzege lukte niet echt op de Lilse Bergen. Kevin Pauwels speelde jojo in een kopgroep van vijf en kaapte in de sprint voor plek twee uiteindelijk nog een vierde plaats weg. Michael Vanthourenhout kende een moeilijke beginfase maar reed nadien nog naar plek zeven. Klaas Vantornout werd zestiende, Dieter Vanthourenhout die de voorbije tijd streed tegen een stevige griepaanval 26ste. Eliterenner Angelo De Clercq ten slotte gaf op.

Lille zelf werd dus niet meteen een uitschieter voor Kevin, maar de tweede plek in de eindstand stemde hem wel tevreden. "Dit is een mooi klassement, dat me iets beter ligt dan de Superprestige. Dat ik kan afsluiten als tweede, daar ben ik blij mee", aldus Kevin. "Vandaag kwam ik opnieuw iets te kort. Ik kon wel een paar keer tot bij de kopgroep komen, maar moest telkens weer lossen toen het sneller ging. Plezant crossen was dat niet, want ik kon nooit eens echt op adem komen. Ik hing bijna altijd op een paar meter, en dat was vervelend."

Michael vocht net als zijn broer de voorbije dagen tegen de ziektekiemen. "In Maldegem voelde ik me al een beetje ziek, nu nog wat erger. Uiteindelijk is die zevende plek nog zo slecht niet. Ik voelde me niet goed in de beginfase en vreesde toen even voor mijn derde plek in de Trofee, maar nadien kon ik opschuiven en zag ik dichtste achtervolger Corné van Kessel voor me rijden. Toen was die derde plaats dus niet meer in gevaar. Ik reed dit seizoen maar twee klassementen: in de DVV Trofee word ik derde, in de Wereldbeker was ik vierde. Dat toont dat ik een regelmatig seizoen had."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: