Valpartijen slaan ons terug in Boom

De Superprestigecross van Boom was voor ons eigenlijk al voorbij voor hij goed en wel begonnen was. Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout sloegen meteen tegen de grond en kwamen nooit nog in strijd voor winst.

Bijna niemand van onze renners die niet de grond kuste, zaterdag in Boom. Kevin Pauwels was de eerste daarvan, meteen na de start. Helemaal achterin het pak moest hij weer verder. Niet veel later werd Michael Vanthourenhout achteruit geslagen door een val. Thomas Joseph (op de al geraakte elleboog) en Arno Debeir bleven evenmin een uur overeind.

Michael vocht zich wel nog terug naar de zevende plek. Broer Dieter werd negentiende. Kevin kreeg een 23ste plek op het rekest, Arno was als 27ste de zesde belofte in de uitslag. Thomas verdween met een pijnlijke grimas uit de wedstrijd. Met een tegenstrubbelend lijf werd Alicia Franck 21ste bij de vrouwen.

Het positieve nieuws van de dag: de schade na de valpartijen lijkt beperkt. Op naar de wereldbekermanche van zondag in het Zwitserse Bern dus, waar Eli Iserbyt en Laura Verdonschot al vroeger naartoe trokken. Zij stonden niet aan de start in Boom.

(Foto Photopress.be)