Vier pionnen finishen tussen de sterren in Gullegem

Koersen tegen Fabian Cancellara, Tom Boonen en Greg Van Avermaet: we deden het voor het eerst dit jaar in de kermiskoers in Gullegem. Vier van onze jongens reden de wedstrijd uit.

Gullegem, het is één van dé kermiskoersen van ons land. De West-Vlaamse gemeente wordt eind mei traditioneel overspoeld door een massa publiek in het zog van enkele grote namen. Deze keer waren Cancellara, Boonen en Van Avermaet dus de toppers van dienst, en vooral die laatste kon zich laten zien. Hij reed samen met collega-WorldTourprofs Yves Lampaert en Tosh Van der Sande weg in de tweede van achttien ronden en snelde na bijna 160 kilometer in de aanval naar de zege.

In het peloton dat sprintte voor de ereplaatsen, zaten nog drie van onze renners verscholen: Thomas Joseph (26ste) die naar een verre ereplaats spurtte, Kevin Pauwels (98ste) en Michael Vanthourenhout (111de). Angelo De Clercq (131ste) bolde met lichte achterstand over de streep. Onze andere starters gaven op na 120 kilometer of meer, maar niet zonder reden: Elias Van Hecke zit in zijn examenperiode, Dieter Vanthourenhout heeft morgen en overmorgen stevige trainingen gepland en Yorben Van Tichelt maakte zijn heroptreden op de weg na wat gesukkel met de knie. "En verder valt er niets te melden. Er is buiten de lange vlucht van Van Avermaet en co de hele dag amper iets gebeurd", aldus ploegleider Danny De Bie, die dus een lange dag in de auto doorspartelde.

Komende maandag reizen Danny en onze renners af naar Slovakije voor onze tweede rittenkoers van het seizoen.

Foto: Sigi Ghequiere

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: