Vierde podiumplaats op rij in Namen

Het lijkt alsof Kevin Pauwels zijn abonnement op podiumplaatsen terug heeft gevonden. In Namen stond hij voor de vierde keer op rij op het podium van een topwedstrijd. Onze zestiende top drie in een tv-cross van dit seizoen.

Zaterdag in Essen konden onze jongens onmogelijk nog beter starten, vandaag in Namen ging het dan weer niet al te best in de openingsronde. Uiteindelijk kwamen onze profs op de loodzware omloop bovenop de indrukwekkende citadel toch op hun stek terecht. Kevin Pauwels ging in de slotfase op en over Tom Meeusen naar de derde plek, maar kreeg in de slotronde het kloofje op winnaar Mathieu van der Poel en Wout Van Aert net niet gedicht. Zijn derde plaats verdedigde hij wel zonder enig probleem.

"Iedere week wordt het verschil op die twee wat kleiner", stelde Kevin met de glimlach vast na een geslaagd weekend dat doet dromen van meer. "Hopelijk kom ik volgende week nog wat korter. Ik hoop dat ik nog een paar procentjes kan groeien. Vandaag voelde ik me niet zo goed als gisteren in Essen, en door mijn mindere start was het achtervolgen geblazen. Maar dit was toch een parcours om op eigen tempo te rijden. Ik kwam nog bijna terug bij de twee leiders op het einde, en dat is goed. Al wist ik wel dat die twee nog gingen versnellen en dat ik dan tekort zou komen."

Michael Vanthourenhout werd achtste. "Ik voelde me niet zo heel goed vandaag, het was moeilijk om eigen tempo te rijden. En in de laatste ronde reed ik lek. Maar ik mag niet klagen over mijn weekend", besloot Michael positief. Klaas Vantornout sloot de top tien af, en was daar niet ontevreden mee: "Je ziet dat ik op zware omlopen nog tot mijn recht kom. Al kwam ik net tekort om aan te haken in de groep met Michael." Dieter Vanthourenhout zwoegde zich naar de 20ste plek. "Steendood", pufte hij uit. "Ik zat de laatste ronden tegen de krampen aan."

In de wereldbekerstand houdt Kevin stand op de tweede plek. Michael is na Namen vijfde, Dieter elfde.

Val remt Eli Iserbyt af

Bij de beloften geen podiumplek voor ons duo. Eli Iserbyt vond dan wel een omloop die hem op het lijf gegoten was, maar werd afgeremd door een val op de beruchte schuine kant in de openingsronde. "Nadien had ik vrij veel last van de rug. Ik kreeg mijn hartslag niet meer echt hoog, dat zegt iets. Spijtig." Thomas Joseph werd achttiende en bewees daarmee dat hij zijn plekje in de Belgische selectie verdiende. "Mijn twee laatste ronden moeten nog iets beter, maar ik denk dat dit toch al redelijk goed is."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: