Vrouwen-WK's met vallen en opstaan

Na dag 1 van de wereldkampioenschappen in Bieles waren we nog geen medailles rijker: het werd voor onze vrouwen Laura Verdonschot en Alicia Franck een WK met vallen en opstaan.

Laura Verdonschot was één van de kandidaten voor de wereldtitel bij de beloften. Maar we moeten eerlijk zijn: de regenboogtrui zat er uiteindelijk nooit in. Een medaille wél, maar twee valpartijen beslisten er anders over. Laura werd vierde, en de tranen na afloop zeiden genoeg over haar ontgoocheling: "Hiervoor was ik niet naar hier gekomen. De twee valpartijen waren er te veel aan. Daar verlies ik de cross en het podium. Na de eerste val had ik niet veel pijn, maar toen ik de ronde nadien viel in de hekken wel. Toen was mijn cross voorbij."

Alicia Franck kon wel met een voldaan gevoel naar huis. Met een stevige remonte zette ze haar verre startpositie goed, even lag ze zelfs in twaalfde positie, maar na een val op één van de beruchte schuine kanten werd Alicia als één van de jongste renners van het pak zeventiende. "Ik ben blij met dat resultaat, maar heb ook geleerd dat ik nog iets rustiger moet blijven in een WK. Want ik voelde me halfweg zo goed dat ik te veel vertrouwen kreeg op de schuine kant. Net op de passage die me goed lag, ging ik serieus onderuit. Ik verloor toen een paar plaatsen die ik niet meer goed kon maken. Maar we gaan met de wereldkampioene naar huis, dat is het belangrijkste."

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: