Wegseizoen eindigt met goed gevoel in Izegem

Dat was het dan, ons wegseizoen. We sloten het vandaag in Izegem af zoals we het begonnen waren: met de motivatie om er wat van te maken!

Na een lange vlucht van Thomas Joseph (foto Christopher Jobb) en een tiental anderen, die pas laat in de wedstrijd sneuvelde, zorgde Eli Iserbyt (17e) na een razendsnelle Izegem Koers nog voor een leuk meegenomen ereplaats. Op één renner na bleven al onze renners in koers tot de finish. Een sterk eindeseizoen dus, ondanks de crosstrainingen die nu volop aan de gang zijn met het oog op de seizoensstart in Geraardsbergen van volgende week en alles wat daarop volgt.

Met de prestatie van Izegem konden we de lijn doorzetten van onze 2 laatste UCI-koersen na onze stage: de Omloop Mandel-Leie-Schelde (op 1 na allemaal gefinisht in het peloton) en de Antwerp Port Epic (met z'n allen meer dan 150 km overleefd, op een moment dat er nog maar een zestigtal renners in koers zaten). In beide koersen was belofte Thomas Joseph onze eerste pion aan de finish door tweemaal nog net in de top-30 te finishen. Onderin de uitslagen van onze drie laatste wegwedstrijden. Van onze vrouwenkern koerste ook Alicia Franck nog tweemaal, met resultaat: dertiende in Uitbergen en elfde in Erwetegem.

We kunnen dus met een goed gevoel de winter in, vindt ook ploegleider Gianni Meersman: "Van de koersen na de stage vond ik vooral de prestatie in de Antwerp Port Epic heel sterk. Maar ik ben heel positief over het hele zomerprogramma. We hebben ons positief getoond, meegestreden om te winnen en dat ook gedaan, en we hebben als ploeg gekoerst. Vooral dat laatste vind ik belangrijk. En er waren weinig tot geen blessures. Ik denk dat we nu over genoeg basis beschikken voor de winter."

Uitslagen

Omloop Mandel-Leie-Schelde: 28. Thomas Joseph, 92. Eli Iserbyt, 94. Dieter Vanthourenhout, 95. Tijl Pauwels, 96. Kevin Pauwels, 135. Angelo De Clercq op 10:00
Antwerp Port Epic: 26. Thomas Joseph op 4:27, 32. Dieter Vanthourenhout 4:55
Izegem Koers: 17. Eli Iserbyt, 50. Michael Vanthourenhout, 92. Tijl Pauwels op 2:32, 128. Thomas Joseph, 133. Kevin Pauwels