Wegseizoen van Laura zit er na Krasna Lipa bijna op

De temperaturen swingen nog de pan uit, maar toch komt het veldritseizoen snel dichterbij. Voor Laura Verdonschot zit het wegseizoen er al zo goed als op na een Tsjechische vierdaagse in Krasna Lipa.

Die Tour de Feminin, een wedstrijd van tweede categorie, staat berucht omwille van zijn vele beklimmingen, en daardoor finishen er iedere dag veel deelneemsters op grote achterstand. "Ik wist dat het afzien zou zijn, en dat is het ook geworden. Maar ik voelde me ook sterker bergop dan toen ik hier vorig jaar koerste", vertelt Laura Verdonschot, die de rittenkoers afsloot op de 58ste plek. "Ik finishte altijd in de eerste groep, behalve in twee ritten: één keer moest ik afhaken door een kettingprobleem en op de slotdag waren de goeie benen weg na een neutralisatie door een zware valpartij in het peloton."

Die valpartijen waren er helaas bij hopen in Krasna Lipa, en één van de slachtoffers was helaas ook Alicia Franck die met een sleutelbeenbreuk uit de koers verdween (waarover later meer). Laura sloeg gelukkig geen enkele keer tegen de grond. "Blij dat ik er zonder kleerscheuren uit kwam. Ik rijd woensdag nog een kermiskoers, en dan zit mijn wegseizoen er al op. Na een weekje rust start ik dan mijn voorbereiding op het crossseizoen. Net zoals ik het vorig jaar deed."

Foto: Peter Geelen

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: