Yorben Van Tichelt toont zich in Roeselare

In de profkermiskoers in Roeselare was belofte Yorben Van Tichelt de man die onze blauw-witte kleuren in de schijnwerpers zette. Hij was onze enige pion in een kopgroep van 28, waaruit Kevin Pauwels wegviel door pech.

Al in de eerste ronde zat het spel op de wagen in de Grote Prijs Jempi Monseré in Roeselare, een kermiskoers die veel mooie namen trok. In verschillende schuifjes reed een kopgroep van 28 weg, met daarbij toppers als de latere winnaar Lars Boom, Jens Keukeleire en concullega Mathieu van der Poel. Voor Marlux - Napoleon Games tekenden aanvankelijk Yorben Van Tichelt en Kevin Pauwels present, maar door pech moest onze kopman afhaken. "Kevin reed lek. Jammer, want hij was duidelijk gemotiveerd om er iets van te maken en was actief aan het meekoersen. Na zijn lekke band heeft hij nog geprobeerd om met een groepje terug te keren naar de leiders, maar dat lukte niet", meldt ploegleider Danny De Bie.

Voorin reed in de finale negen man weg, en in de sprint voor plek tien finishte een moegestreden Yorben als 21ste. Kevin, Dieter Vanthourenhout en Thomas Joseph maakten deel uit van de eerste achtervolgende groepen die na goed honderd kilometer koers uit de wedstrijd werden genomen. Onze andere deelnemers verdwenen al vroeger uit koers: Michael Vanthourenhout na zijn goeie Omloop van gisteren, Eli Iserbyt zoals gepland vanwege een relatieve rustperiode, Johan Jacobs die duidelijk nog niet hersteld is van een griepaanval en Elias Van Hecke, die momenteel vergeefs op zoek is naar een hoger vormpeil.

(Archieffoto Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: