Yorben Van Tichelt ziet geel en groen

De herfst is in het land, maar Yorben Van Tichelt krijgt het steeds warmer: hij draagt momenteel zowel de gele trui van de Britse National Trophy als de groene van de Zwitserse EKZ Cross Tour. Zondag pakte hij de overwinning in Derby.

De keuze om zondag naar het Engelse Derby af te reizen leverde onze beide eliterenners zonder contract Yorben Van Tichelt en Angelo De Clercq geen windeieren op. Yorben snelde naar de zege, Angelo mocht als derde mee het podium op. Op dat podium kreeg onze winnaar meteen ook de gele leiderstrui van de National Trophy rond de schouders, het Britse klassement waarvan Derby de eerste manche was. "Dankzij een goeie zet van Angelo reed ik snel aan de leiding. Ian Field kwam aansluiten, maar ik croste toch met redelijk wat overschot. Ik viel aan in de derde laatste ronde, viel, en zette nadien alles op de laatste ronde. Daarin ging ik aan op de balken op een halve ronde van het einde en ging ik vol door tot de finish", vertelt Yorben.

Vorige week werd onze Kempenaar al derde in het Zwitserse Aigle, in een wedstrijd met een naar buitenlandse normen erg stevige bezetting. "Toen had ik een heel goed gevoel, maar het niveau lag nog iets hoger dan in Derby. Ik ben van plan om zowel de gele trui van de National Trophy als de groene van de EKZ Cross Tour te verdedigen. Alleen komt er straks nog een moment waarop op één en dezelfde dag voor alle twee de klassementen wordt gecrost. Als het zover is, zal ik moeten kiezen waar ik start." Komend weekend kunnen de Belgische fans Yorben nog eens aan het werk zien. "Ik rij zaterdag in Kruibeke en zondag in het Zwitserse Steinmaur."

Foto's met dank aan Andy Whitehouse en EKZ Cross Tour

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: