Zes op een rij: Kevin Pauwels ook op 3 in Loenhout

Het lijkt alsof Kevin Pauwels niet los te wrikken is van de derde plek. Ook in de manche van de DVV Verzekeringen Trofee in Loenhout was het van dattum. Een actieve Michael Vanthourenhout werd vijfde, Eli Iserbyt won bij de beloften.

De droge en koude weersomstandigheden hadden net als vorig jaar van Loenhout een tactisch steekspel gemaakt. Een kopgroep van vijf reed lange tijd aan de leiding, met daarbij Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels, maar uiteindelijk kwamen nog enkele renners aansluiten en viel Mathieu van der Poel letterlijk weg. Een actieve Michael geraakte ondanks een poging in de finale niet weg van de rest, wereldkampioen Wout Van Aert deed dat wel en reed naar de zege. Kevin spurtte op korte achterstand nog naar de derde plek.

Maar net als de ploegleiding had ook Kevin het gevoel dat er vandaag misschien meer had ingezeten: "Ik heb het gevoel dat ik er vandaag niet alles heb uitgehaald. Toen we de laatste keer de weg opdraaiden, had ik nog iets over in de benen. Ik had vandaag goeie benen, ik ging op de weg een paar keer echt goed vooruit, maar in de laatste ronde zat ik iets te ver in de groep. Had ik wat dichter bij Van Aert gezeten, dan zat er misschien meer in. Nu kon ik enkel nog Toon Aerts voorbij sprinten op de weg. Toch is opnieuw derde worden niet ambetant. Zolang ik dat kan, klaag ik niet."

Kevin blijft op twee in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, Michael verdedigde zijn derde plaats in de tussenstand met succes en blikte na zijn vijfde plek tevreden terug op zijn cross: "Iedere wedstrijd gaat het een beetje beter. Ik voelde me terug iets beter dan in Zolder. In de laatste ronde zakte ik er wel een beetje door. Misschien omdat ik in de voorlaatste ronde nog had proberen te demarreren op de weg. Misschien had ik dat beter niet gedaan, maar als je het niet probeert dan weet je nooit..." In tegenstelling tot Kevin start Michael morgen ook in Bredene.

Dieter Vanthourenhout werd zeventiende in Loenhout, Yorben Van Tichelt na een incident in de start twintigste. Klaas Vantornout kon door ziekte niet starten en moet ook forfait geven voor Bredene.

Bij de beloften breidde Eli Iserbyt zijn imperium in de DVV Verzekeringen Trofee nog wat verder uit. Ondanks enkele dagen sukkelen met de luchtwegen, snelde hij solo naar de overwinning. "De voorbije twee dagen kwam ik enkel uit mijn sofa om twintig minuutjes los te rijden op de rollen, maar deze morgen voelde ik me ondanks een mindere nacht beter. In de koers had ik alleen wat last van slijmen", aldus Eli. "Zo'n parcours als dat van vandaag, dat vind ik plezant. Halfcross kon ik het verschil maken aan één van de grachten." Als leider van de DVV Verzekeringen Trofee loopt Eli steeds verder weg van zijn concurrenten. Thomas Joseph, ten val gekomen in de start, finishte nog als veertiende in Loenhout.

(Foto's Photopress.be)

Volg onze renners op de voet! Schrijf u in op onze nieuwsbrief:

Email: